De arbeidsrechter in kort geding is vrijdag ingegaan op het verzoek van Eupen om de duels van Lierse en Eupen op te schorten.

 

Hij vindt dat de bond eerst de procedure moet afronden. Eupen-Charleroi (play-downs) en Cercle Brugge-Lierse (Play-off II) gaan dus niet door.

Voor alle duidelijkheid, de matchen van Play-off I en de andere matchen van Play-off II gaan dit weekend wél gewoon door.

Dat is dan ook het enige goede nieuws voor de competitie dat in Eupen te rapen viel.

Want de arbeidsrechter in kort geding volgde de klacht van Eupen tegen de voetbalbond, in de zaak rond Lierse-speler Jason Adesanya.

Eupen diende vorige week een klacht in bij de bond, omdat Adesanya niet speelgerechtigd zou zijn geweest in de match tegen KV Mechelen. Lierse won die match. Maar het Sportcomité gaf geen gehoor aan die klacht.

Over de grond van de zaak sprak de rechter in Eupen zich vandaag niet uit. Maar omdat Eupen bij de KBVB nog in beroep ging tegen de beslissing van het Sportcomité (en dat dat beroep pas volgende week wordt behandeld), vindt hij dat Lierse en Eupen hun matchen niet kunnen afwerken. 

Hij schort daarom de matchen van Eupen (tegen Charleroi) en Lierse (tegen Cercle Brugge) voorlopig op tot een uitspraak ten gronde valt. En dat op straffe van een dwangsom van 500.000 euro per wedstrijd die toch plaatsvindt. 

(belga)






     ((((


 berbel






 
(belga)